html templates

O nama

Mobirise

Udruženje zaštite na radu Crne Gore je dobrovoljna društveno stručna, nevladina, humanitarna, neprofitabilna i nestranačka organizacija lica (stručnjaka), osnovana radi razvijanja aktivnosti na unapređivanju zaštite na radu i poboljšanja uslova rada i radne sredine.

Na osnovu čl. 10 i čl. 11 Zakona o nevladinim organizacijama ("Sl. list RCG", br. 27/99), osnivači Udruženja zaštite na radu Crne Gore: (Časlav Vukčević, Vukota Jašović, Tanja Radusinović, Lazar Novaković, Željko Dapčević, Novak Radojičić, Milojica Šćepanović, Zlatko Popović, Radmila Mićović, Zoran Živković, Biserka Radenović, Radonja Obradović, Miloš Bakić, Žarko Grković i dr.). Na sjednici osnivačke skupštine u Podgorici dana 04.02.2000. godine, donijeli su:

ODLUKA O OSNIVANJU UDRUŽENJA ZAŠTITE NA RADU CRNE GORE

Za kratko vrijeme svog postojanja je okupilo značajan broj članova iz svih sektora privredne djelatnosti, koji zapošljavaju preko 30.000 radnika. Ciljevi Udruženja zaštite na radu Crne Gore i aktivnosti koje vodi radi postizanja istih, čine da ovo Udruženje iz dana u dan postane sve brojnije i sve moćnije, što opravdava njegovo formiranje i garantuje da će u bliskoj budućnosti postati značajan faktor u privredi i društvu Crne Gore.

Naše Udruženje je otvoreno za povezivanje sa sličnim organizacijama koje se bave zaštitom i zdravljem na radu ili čiji je interes unapređenje ove veoma značajne oblasti.

S obzirom na navedene činjenice, jasno je da je Udruženje zaštite na radu Crne Gore, udruženje sa snažnim glasom poslodavaca, preduzetnika i svih zaposlenih u Crnoj Gori, u koju je dobrodošao svaki novi član i koja poziva na saradnju sve one koji rade u interesu: oporavka Crnogorske privrede, uspješnog procesa tranzicije, stvaranju slobodnog tržišta, ulaska Crne Gore u Evropske i međunarodne integracije u kojima oblast zaštite i zdravlja na radu ima snažno prisustvo.
Udruženje zaštite na radu je nevladina i nestranačka organizacija čiji članovi i organi djeluju u skladu sa statutom i koja svojim ukupnim i pojedinačniim djelovanjem njenih članova promoviše poštovanje svim normi zaštite i zdravlja na radu u savremenoj privredi u društvu. Članovi plaćaju članarinu po utvrđenom iznosu.

Udruženje zaštite na radu Crne Gore omogućava svojim članovima punu slobodu angažovanja i u potpunosti podržava aktivnosti svojih članova u okviru drugih organizacija i udruženja čiji je interes unapređenje sistema zaštite i zdravlja na radu.
Udruženje i njeni članovi učiniće sve da obezbijede zdravlje i sigurnost zaposlenih koji su uslov normalnog poslovanja. Svaki član udruženja je obavezan da uskladi svoje poslovanje sa stručnim, sigurnosnim i zdravstvenim propisima i standardima.

Aktivnosti Udruženja zaštite na radu, njenih organa i tijela ne mogu se koristiti za promociju i ostvarivanje pojedinačnih ili grupnih interesa njenih članova, a koji nisu u skladu sa njegovim statutom. Bilo kakav pokušaj zloupotrebe udruženja, njegovog imena i njegove aktivnosti u političke, ekonomske, socijalne ili bilo koje druge svrhe upravni odbor udruženja sankcionisaće shodno ovlašćenjima koja su mu data.

Udruženje zaštite na radu Crne Gore
UZNR

Udruženje zaštite na radu Crne Gore je organizacija lica (stručnjaka) obrazovana radi razvijanja aktivnosti na unapređivanju zaštite na radu i poboljšanja uslova rada i radne sredine.

Kontakt

Email:
info@uznr.me 
Telefon:  
+382 67 412 900
+382 20 671 340
Radno vrijeme:
pon - pet  8:00 - 16:00

Adresa

4. jul 109/3
81000 Podgorica
Crna Gora

UZNR UZNR UZNR