website creation software

Arhiva novosti

Mobirise
Udruženje zaštite na radu Crne Gore

UZNRCG je organizovalo nekoliko sastanaka 


UZNRCG je organizovalo nekoliko sastanaka sa predstavnicima Ministarstva rada i socijalnog staranja i Uprave za inspekcijske poslove, u cilju planiranja budućih zajedničkih aktivnosti u oblasti zaštite i zdravlja na radu. 

Udruženje zaštite na radu Crne Gore Udruženje zaštite na radu Crne Gore Udruženje zaštite na radu Crne Gore Udruženje zaštite na radu Crne Gore Udruženje zaštite na radu Crne Gore Udruženje zaštite na radu Crne Gore
Udruženje zaštite na radu Crne Gore

Poziv za godišnje druženje članova i prijatelja Udruženja zaštite na radu CG - putovanje na Hajlu


Poziv za godišnje druženje članova i prijatelja Udruženja zaštite na radu CG - putovanje na Hajlu. KLIKNITE OVDJE

Udruženje zaštite na radu Crne Gore

Konferencija povodom Svjetskog dana zaštite i zdravlja na radu 


Međunarodna organizacija rada (ILO) proglasila je 28. april Svjetskim danom zaštite i zdravlja na radu. Od 1996. godine se ovaj dan u 120 zemalja svijeta obilježava kao međunarodni dan sjećanja na poginule radnike pod motom „Sjetimo se mrtvih, borimo se za žive“. Navedeni datum je odabran kao uspomena na 28 smrtno stradalih u nesreći na radu na gradilištu, u saveznoj državi Connecticut u SAD-u. Poseban naglasak se stavlja na prevenciju povreda na radu i profesionalnih oboljenja.

Kako bismo, uprkos trenutnoj situaciji uzrokovanoj pandemijom COVID-19, obilježili ovaj dan i podsjetili se svih žrtava na radu u prethodnoj godini, a posebno odali počast i priznanje svim ljekarima i ostalim medicinskim radnicima koji su posljednjih mjeseci izgubili živote na svojim radnim mjestima širom svijeta, organizovaćemo online konferenciju preko Zoom aplikacije.

Cilj je da svi učesnici, kao i oni koji to žele da budu, kažu nešto o aktuelnoj situaciji iz svog ugla, odnosno o zaštiti i zdravlju na radu u vrijeme korone, a svi zainteresovani koji se priključe, mogu postaviti pitanja ili dati komentare.

Na konferenciji će govoriti predstavnici UZNRCG, predstavnik Uprave za inspekcijske poslove Zlatko Popovic , predstavnici socijalnih partnera - poslodavaca i sindikata, predstavnik doktora medicine rada, predstvanici ILO (Međunarodne organizacije rada) iz Crne Gore Nina Vujovic Krgovic i Srbije Jovan Protić, predstavnik/ca WHO (Svjetske zdravstvene organizacije), predsjednik makedonskog udruženja za zaštitu i zdravlje na radu MOSHA Milan Petkovski.

Pozivamo vas da uzmete učešće na konferenciji koja će se održati u utorak 28.aprila, s početkom u 12 h.

Pristup na link je:

Topic: Konferencija povodom Svjetskog dana zaštite i zdravlja na radu

Time: Apr 28, 2020 12:00 PM Budapest

Join Zoom Meeting

https://zoom.us/j/95103035555

Udruženje zaštite na radu Crne Gore

Priprema kandidata za polaganje stručnog ispita iz oblasti zaštite i zdravlja na radu

Organizujemo pripremu kandidata za polaganje stručnog ispita iz oblasti zaštite i zdravlja na radu.

Obuka je namijenjena prvenstveno licima koja će, nakon položenog stručnog ispita, profesionalno obavljati poslove zaštite i zdravlja na radu kod poslodavca.

Sve informacije i prijave na mail uznr@t-com.me ili br.tel. 067 412 900

Udruženje zaštite na radu Crne Gore

Poziv za angažovanje dva eksperta

Poziv za angažovanje dva eksperta za pripremu analize trenutnog stanja organizacionih i institucionalnih kapaciteta Savjeta za zaštitu i zdravlje na radu.

U okviru ugovora br.IPA/2019 / 413-810 potpisanog s Evropskom komisijom, a kroz prjekat „Poboljšanje uslova rada i zaštite i zdravlja na radu u cilju podrške zemljama zapadnog Balkana u procesu pristupanja Evropskoj uniji” objavljen je Poziv za angažovanje dva eksperta za pripremu analize trenutnog stanja organizacionih i institucionalnih kapaciteta Savjeta za zaštitu i zdravlje na radu, postojećih zagovaračkih i lobističkih kapaciteta organizacija građanskog društva i članova Savjeta za zaštitu i zdravlje na radu.

Poziv za angažovanje dva eksperta

Anex 2

Annex-5.4-OM-1

Annex-5.6-Budget-1

Udruženje zaštite na radu Crne Gore

Priručnik o prevenciji i liječenju COVID-19 infekcije 


Preuzmite priručnik o prevenciji i liječenju COVID-19 infekcije

OVDJE

Udruženje zaštite na radu Crne Gore

Gostovanje na TV7, Đina Janković, predstavnica UZNRCG


Tokom razgovora o stanju zaštite i zdravlja na radu u CG, na TV7, Đina Janković, predstavnica UZNRCG, je osim osnovnih informacija o pravima i obavezama zaposlenih i poslodavaca, akcenat stavila na nedostatak informisanosti i edukacije, ali i na veliki problem nedostatka adekvatnih evidencija o povredama i profesionalnim oboljenjima.

Bilo je riječi i o rizicima izloženosti kancerogenim i mutagenim materijama, među kojima je azbest - najopasniji kancerogen koji je korišćen u građevinarstvu u XX vijeku, a čije je korišćenje EU, zbog opasnosti po zdravlje ljudi i životnu sredinu, usvajanjem niza direktiva zabranila. Iako je Crna Gora direktive prenijela u nacionalno zakonodavstvo, objekti u kojima je azbest ugrađen preko fasada i krovova, kao i vodovodne cijevi, još uvijek postoje.

Janković je najavila edukativnu radionicu za zaposlene, koja će se održati 13. i 14. februara, u okviru projekta "Promocija zaštite i zdravlja na radu i obezbjeđivanje sigurnih i zdravih radnih mjesta", koji je finansiran od strane Ministarstva rada i socijalnog staranja.

Najavila je i nastavak regionalnog projekta "Povećanje kapaciteta i jačanjje uloge regionalnih organizacija civilnog društva u poboljšanju radnih uslova i dijaloga s javnim institucijama" i implementaciju akcionog plana Regionalne strategije. U narednim mjesecima predstavnici 5 IPA zemalja, učesnica projekta, će uraditi komparativne analize zakonske regulative u Makedoniji, Albaniji, Srbiji, Kosovu i Crnoj Gori i pokušati da identifikuju probleme na terenu, koji dovode do nezadovoljavajuće implementacije zakona.

Udruženje zaštite na radu Crne Gore

Gostovanje u jutarnjem programu TV Vijesti "Boje jutra"


U jutarnjem programu Boje jutra, TV Vijesti, Zlatko Popovic iz Uprave za inspekcijske poslove i Đina Janković iz UZNRCG, su govorili o najčešćim uzrocima povreda na radu, obavezama i pravima zaposlenih i poslodavaca u CG, zakonskoj regulativi i situaciji na terenu, kao i o profesionalnim oboljenjima do kojih dovodi izloženost opasnim materijama.

Udruženje zaštite na radu Crne Gore

Poziv za edukativnu radionicu za zaposlene


Pozivamo vas da uzmete učešće na dvodnevnoj Edukativnoj radionici za zaposlene koja će se održati 13. i 14. februara 2020. godine u Hotelu Nikić, Kralja Nikole bb, Podgorica.

Preuzmi  OVDJE

Udruženje zaštite na radu Crne Gore

Poziv za studijsko putovanje - Kipar, mart 2020


Pozivamo vas za studijsko putovanje na Kipar.

Preuzmi OVDJE

Udruženje zaštite na radu Crne Gore

Inicijativa za unapređenje kvaliteta usluga ovlašćenih organizacija za ZZNR


Predmet: Inicijativa za unapređenje kvaliteta usluga ovlašćenih organizacija za ZZNR

Poštovani,
Udruženje zaštite na radu Crne Gore je Planom rada za 2020. godinu fokus svog rada usmjerilo na unapređenje ZZNR, na svim nivoima njenog organizovanja, pa shodno tome i na nivo rada ovlašćenih organizacija za poslove ZZNR, u svim segmentima pružanja usluga, a posebno:

- Ispitivanju i kontroli sredstava za rad i izdavanju stručnih nalaza o obezbjeđenim propisanim mjerama ZZNR,
- Osposobljavanju zaposlenih za bezbjedan rad i
- Izradi Akta o procjeni rizika

Smatrajući da postoji dosta prostora za kvalitativno unapređenje u gore navedenom (npr. izrada jedinstvene forme stručnog nalaza o ispitivanju elektro i gromobranske instalacije, oruđa i uređaja za rad i dr, drugačiji način organizovanja osposobljavanja za bezbjedan rad, propisivanje minimalnog vremena trajanja osposobljavanja i sl.), namjera nam je da formiramo radne grupe za unapređenje kvaliteta usluga iz ZZNR, koje bi pripremile određene vrste predloga, boljih rješenja, sugestija za izmjenu podzakonskih akata i sl. a što bi kasnije bilo obavezujuće za sve ovlašćene organizacije.

Ovo bi u mnogome olakšalo obavljanje posla svim oblašćenim organizacijama jer bi forme dokumenata bile uniformne i u saglasnosti sa svim zakonskim propisima.

Stoga vas molim da najkasnije do 10.02.2020. godine pošaljete predlog za člana radne grupe, iz vaše organizacije, za sljedeće segmente:

- Ispitivanje i kontrola sredstava za rad i izrada forme jedinstvenog stručnog nalaza
- Osposobljavanje zaposlenih za bezbjedan rad i izrada priručnika o osposobljavanju
- Izrada Akta o procjeni rizika

Sa konačnim predlozima radne grupe bili bi upoznati MRSS i Uprava za inspekcijske poslove, kao i sve ovlašćene organizacije.

Podgorica, 05.02.2020. Predsjednik Udruženja zaštite na radu CG
Dr sc. Zdenko Janković

Udruženje zaštite na radu Crne Gore

Poziv za učešće na Okruglom stolu


Poštovani,

Pozivamo vas da uzmete učešće na Okruglom stolu koji će se održatiu četvrtak, 31. oktobra 2019. godine u Hotelu Nikić, Kralja Nikole bb, Podgorica, sa početkom u 11:00 h

U svijetlu izmjena i dopuna Zakona o zaštiti i zdravlju na radu, biće organizovan Okrugli sto za predstavnike poslodavaca s ciljem podizanja svijesti o problemima, pravima i obavezama zaposlenih i obavezama i odgovornostima poslodavaca, u pogledu zaštite i zdravlja na radu. Pored upoznavanja sa stanjem u ovoj oblasti i novinama u zakonskoj regulativi, poslodavci će moći da razmijene mišljenja i iskustva sa predstavnicima Ministarstva rada i socijalnog staranja i Uprave za inspekcijske poslove i dobiju odgovore na pitanja.

Okrugli sto je aktivnost u okviru projekta „Promocija zaštite i zdravlja na radu i obezbjeđivanje sigurnih i zdravih radnih mjesta”, koji Udruženje zaštite na radu CG realizuje uz podršku Ministarstva rada i socijalnog staranja, koje finansira ovaj projekat.

Preuzmi OVDJE

Udruženje zaštite na radu Crne Gore

Obilježavanje evropske nedjelje zaštite i zdravlja na radu

Povodom obilježavanja Evropske nedjelje zaštite i zdravlja na radu,
Udruženje zaštite na radu Crne Gore, organizuje učešće na Savjetovanju
iz oblasti zaštite na radu, koje će se održati u saradnji sa Udruženjem za unapređenje zaštite na radu Sarajevo i Udruženja inženjera zaštite i zdravlja na radu Banja Luka.

Savjetovanje će se održati u periodu od 18. do 20. oktobra 2019. godine, u Tesliću, u hotelu Kardial.

Cilj ovog savjetovanja je kontinuirano stručno usavršavanje lica za zaštitu i zdravlje na radu, unaprijeđenje stručnih kompetencija, podizanje kvaliteta obavljanja poslova i upoznavanje sa efikasnim dobrim praksama u oblasti zaštite i zdravlja na radu u regionu.

Poziv za savjetovanje iz oblasti zaštite i zdravlja na radu u BiH.  Preuzmi OVDJE

Program savjetovanja iz oblasti zaštite i zdravlja na radu. Preuzmi OVDJE

Udruženje zaštite na radu Crne Gore
Udruženje zaštite na radu Crne Gore

Promocija zdravlja i zaštite na radu i obezbjeđivanje sigurnih i zdravih radnih mjesta


UZNRCG je, u saradnji i uz podršku Ministarstva rada i socijalnog staranja, održalo Informativni sastanak, 26.09.2019.godine, u hotelu Terminus, u Podgorici.

Sastanak je organizovan kako bi se javnost i sve zainteresovane strane upoznale sa planiranim aktivnostima projekta „Promocija zaštite i zdravlja na radu i obezbjeđivanje sigurnih i zdravih radnih mjesta”, koje će UZNRCG realizovati u narednom periodu, a koji je finansiran od strane Ministarstva rada i socijalnog staranja.

U cilju promovisanja kulture prevencije rizika, kao i podizanja nivoa javne svijesti o neophodnosti obezbjeđivanja sigurnih i zdravih radnih mjesta, sprovodiće se edukacija poslodavaca i zaposlenih u malim i srednjim preduzećima pod sloganom “Pravilima sigurnosti do zdrave budućnosti”.

Sastanku je prisustvovalo 64 predstavnika poslodavaca, zaposlenih i javnih institucija koji su iskazali veliku zainteresovanost za ovu temu, kao i za učešće na planiranim radionicama.

Udruženje zaštite na radu Crne Gore Udruženje zaštite na radu Crne Gore
Udruženje zaštite na radu Crne Gore

Pravilima sigurnosti do zdrave budućnosti


Poštovani,
Pozivamo vas na Informativni sastanak, koji će se održati, u hotelu Terminus, 26. septembra 2019. godine, sa početkom u 11:00 časova. Informativi sastanak će biti organizovan kako bi se javnost i sve zainteresovane strane upoznale sa planiranim aktivnostima projekta „Promocija zaštite i zdravlja na radu i obezbjeđivanje sigurnih i zdravih radnih mjesta”, koje će Udruženje zaštite na radu Crne Gore realizovati u narednom periodu, a koji je finansiran od strane Ministarstva rada i socijalnog staranja.
U cilju promovisanja kulture prevencije rizika, kao i podizanja nivoa javne svijesti o neophodnosti obezbjeđivanja sigurnih i zdravih radnih mjesta, sprovodiće se edukacaija poslodavaca i zaposlenih u malim i srednjim preduzećima, pod sloganom “Pravilima sigurnosti do zdrave budućnosti”.
Udruženje zaštite na radu Crne Gore će kroz planirane radionice i treninge, pripremu smjernica i promotivnog video materijala, nastojati da doprinese podizanju svijesti poslodavaca i zaposlenih. Poslodavci će biti podsticani da učestvuju u kreiranju ambijenta i kulture zaštite i zdravlja na radu u svojoj kompaniji, a proći će i kroz obuku o uticaju zaštite i zdravlja zaposlenih na uspjeh poslodavca. Zaposleni će biti podsticani da shvate neophodnost saradnje s menadžmentom radi preuzimanja pravih mjera za smanjenje rizika i izvora opasnosti koji mogu dovesti do povreda, odnosno do profesionalnih oboljenja.

AGENDA

10:45 – 11:00 Registracija učesnika
11:00 – 12:00 Uvodna obraćanja

Đina Janković – Koordinatorka projekta
Danijela Šuković – Načelnica direkcije za poslove zaštite i zdravlja na radu, Ministarstvo rada i socijalnog staranja
Zdenko Janković – Predsjednik Udruženja zaštite na radu Crne Gore

Pitanja i odgovori
12:00 – 13:00 Kafa

Molimo vas da svoje učešće prijavite na e-mail uznr@t-com.me najkasnije do 25.09.
do 16 h

Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati na br.tel. 067 412 900

Udruženje zaštite na radu Crne Gore

Promocija regionalne saradnje

Izvještaj - Promocija Regionalne strategije, Podgorica, 19.07.2019.

U okviru poslednje aktivnosti projekta „Podizanje kapaciteta i jačanje uloge regionalnih građanskih organizacija u unapređenju uslova rada preko dijaloga sa javnim institucijama“, 19.07.2019. godine je, u hotelu Terminus, u Podgorici, promovisana Regionalna strategija, koja je izrađena na osnovu pet Nacionalnih studija sprovođenja zaštite i zdravlja na radu – Crne Gore, Srbije, Makedonije, Albanije i Kosova.
Na ovom sastanku je učestvovalo 35 predstavnika različitih institucija – Ministarstva rada i socijalnog staranja, Uprave za inspekcijske poslove, Crvenog krsta CG, Vojske CG, kao i brojni članovi UZNRCG, predstavnici poslodavaca, sindikata i ovlašćenih organizacija.

Učesnicima su, prije svega, predstavljene dosadašnje aktivnosti, realizovane u prethodne 3,5 godine, a nakon toga su upoznati sa strateškim ciljevima Regionalne strategije, koja je u direktnoj relaciji s prioritetima i ciljevima EU OSH Strategje 2014-2020.
Ovaj dokument daje pregled regionalne situacije u području ZZNR s jedne strane i strateških orjentacija, vizija i budućih koraka s druge strane. Na taj način se postiže sistemsko jedinstvo koje daje jasnu sliku o ciljevima koje treba postići, kako bi rezultirali uspjehom. Strateški prioriteti su podijeljeni u šest grupa:

1. Efikasan pravni okvir i politike zaštite na radu
2. Edukacija iz oblasti ZZNR
3. Jačanje ZZNR kapaciteta
4. Promocija i podizanje svijesti o ZZNR
5. Evidencije koje se odnose na ZZNR
6. Sektorska i međusektorska saradnja na nacionalnom i regionalnom nivou

Navedeni strateški ciljevi treba da se implementiraju u skladu sa akcionim planom u vremenskom periodu od 5 godina u svim zemljama regiona. U zavisnosti od institucionalnih i organizacionih kapaciteta zemalja članica platforme, biće podložni različitom intenzitetu i dinamici implementacije, odnosno u nekim zemljama će se sprovoditi brže, dok u drugima mnogo sporije.

Sredstva za uspješno sprovođenje strategije će se obezbijediti iz zajedničkog učešća, tj. iz državnih fondova, privatnog sektora, donatora i vlastitih resursa, koji pružaju podršku razvoju i unapređenju sistema zaštite na radu na nacionalnom i regionalnom, odnosno evropskom nivou.
Strategija se može preuzeti sa web site-a BALcanOSH.net gdje, za sada, postoji samo na engleskom jeziku. Jedna od budućih aktivnosti bi moralo biti i njeno prevođenje na maternje jezike zemalja članica, kako bi bila dostupna što većem broju zainteresovanih.
U cilju detaljne, objektivne i nezavisne procjene rezultata projekta "Povećanje kapaciteta i jačanje uloge regionalnih organizacija civilnog društva u poboljšanju radnih uslova i dijaloga s javnim institucijama", u odnosu na očekivane rezultate i planirane ciljeve, u periodu od 18. do 19.07.2019. je izvršena evaluacija realizovanih projektnih aktivnosti, od starne eksternog evaluatora Zorana Stefanovskog.

Evaluacija je usmjerena na kvantitativne i kvalitativne rezultate i uključuje, između ostalog, procjenu relevantnosti, kvaliteta, djelotvornosti, efikasnosti, uticaju i održivosti sprovedenih aktivnosti. Shodno tome, obavljeni su intervjui i urađene ankete s brojnim predstavnicima javnih institucija, medija, poslodavaca, zaposlenih i stručnih lica iz oblasti ZZNR, koji su, direktno ili indirektno, bili uključeni u realizaciju projektnih aktivnosti.

U okviru ove aktivnosti je održan i sastanak u Ministarstvu rada i socijalnog staranja, sa predstavnicima Direkcije za zaštu na radu – načelnicom Danijelom Šuković, samostalnom savjetnicom Jovanom Bošković i direktorom Direktorata za rad Zoranom Ratkovićem, koji su u razgovoru sa evoluatorom naglasili značaj realizovanih aktivnosti u aspektu jačanja saradnje, ne samo samo sa Udruženjem zaštite na radu, već i sa ostalim građanskim organizacijama iz regiona, kao i sa kolegama iz javnih instuticaja iz država članica mreže. Podsjetili su i na veoma značajan uticaj dosadašnjih aktivnosti na podizanje javne svijesti u Crnoj Gori. Kao potvrdu mnogo veće zainteresovanosti javnosti za ovu tematiku, iznijeli su i podatak o velikom broju OCD-a koje su aplicirale s prijedlozima projekta na temu ZZNR, od kojih će sedam biti finansirano iz budžeta, u narednom periodu.

Podgorica, 23.07.2019. Koordinator projekta
Đina Janković

Udruženje zaštite na radu Crne Gore Udruženje zaštite na radu Crne Gore
Udruženje zaštite na radu Crne Gore

Svečano potpisivanje ugovora o finansiranju projekata OCD


Svečano potpisivanje ugovora o finansiranju projekata OCD u oblasti zaštite i zdravlja na radu, iz sredstava opredijeljenih za raspodjelu nevladinom sektoru - Ministarstvo rada i socijalnog staranja,

U utorak, 30. jula 2019. godine, svečano je potpisan ugovor o finansiranju projekta „Promocija zaštite i zdravlja na radu i obezbjeđivanje bezbjednih i zdravih radnih mjesta“, koji će Udruženje zaštite na radu CG, realizovati kroz planirane aktivnosti u narednih 12 mjeseci, s početkom 01. avgusta 2019. godine. U ime UZNRCG, ugovor je potpisao potpredsjednik udruženja Branislav Šebek.

.Ministarstvo je finansiralo 7 projekta nevladinih organizacija, za koja su sredstva u ukupnom iznosu 119.394,4 eura raspodijeljena na osnovu Odluke sa Javnog konkursa „Zaštita i zdravlje na radu za sve aktere u procesu rada“. Odluku je donijela Komisija Ministarstva, polazeći od raspoloživih sredstava, na osnovu Rang liste projekata bodovanih od strane nezavisnih procjenjivača i ispunjenosti svih konkursnih uslova.

Konkurs je sproveden prvi put za oblast zaštite i zdravlja na radu, po modelu koji je propisao Zakon o nevladinim organizacijama, a u skladu sa Odlukom Vlade Crne Gore o utvrđivanju prioritetnih oblasti od javnog interesa i visine sredstava za finansiranje projekata i programa nevladinih organizacija u 2019.godini.

Prisutne je pozdravio Kemal Purišić, ministar rada i socijalnog staranja.

Za realizaciju ovog projekta, komisija je odobrila iznos sredstava od 18.872,00 (osamnasest hilajada i osamsto sedamdeset dva eura). Sredstva će biti isplaćena na žiro račun udruženja u roku od 45 dana od dana potpisivanja ugovora.

Podgorica, 01.08.2019. Koordinator projekta
Đina Janković

Udruženje zaštite na radu Crne Gore Udruženje zaštite na radu Crne Gore
Udruženje zaštite na radu Crne Gore

Pravilima sigurnosti do zdrave budućnost


Projektni tim je usvojio strateški plan aktivnosti, koje će biti realizovane do 31.07.2020. godine, u okviru projekta "Promocija zaštite i zdravlja na radu i obezbjeđivanje sigurnih i zdravih radnih mjesta".

U cilju promovisnja kulture prevencije rizika sprovodiće se edukacija poslodavaca i zaposlenih u malim i srednjim preduzećima, pod sloganom "Pravilima sigurnosti do zdrave budućnosti".


Udruženje zaštite na radu Crne Gore Udruženje zaštite na radu Crne Gore Udruženje zaštite na radu Crne Gore
Udruženje zaštite na radu Crne Gore

Sastanak sa predstavnicima direkcije za zaštitu i zdravlje na radu


U okviru aktivnosti projekta „Promocija zaštite i zdravlja na radu i obezbjeđivanje bezbjednih i zdravih radnih mjesta“, u Ministarstvu rada i socijalnog staranja je 04. septembra 2019. godine, održan sastanak sa predstavnicima Direkcije za zaštitu i zdravlje na radu. Sastanku su prisustvovali predstavnici šest organizacija civilnog društva, s kojima su potpisani ugovori za finansiranje projekata u oblasti zaštite i zdravlja na radu, na osnovu javnog konkursa „ZAŠTITA I ZDRAVLJE NA RADU ZA SVE AKTERE U PROCESU RADA".

Prisutni su, u cilju međusobnog informisanja i pracenja realizacije projekta, prezentovali plan budućih aktivnosti. U cilju postizanja što boljih rezultata u ovoj oblasti, organizacije će se truditi da ostvare dobru saradnju, ne samo s predstvanicima Ministarstva već i međusobnu, u svrhu razmjenivanja iskustava, znanja i dobre prakse.
Povećanjem kapaciteta lokalnih organizacija civilnog društva i poboljšanjem saradnje s javnim institucijama, kao dodatna vrijednost, poboljšaće se javno-privatno partnerstvo. Budući da je Crna Gora multinacionalna država, sve sve nacionalnosti, osobe s invaliditetom, žene, mladi, zaposleni u neformalnoj ekonomiji, imaće koristi od sprovođenja planiranih aktivnosti.

Udruženje zaštite na radu će kroz planirane informativne sastanke, radionice i treninge, nastojati da doprinese podizanju svijesti poslodavaca i zaposlenih. Poslodavci će biti podsticani da učestvuju u kreiranju ambijenta i kulture zaštite i zdravlja na radu u svojoj kompaniji, kroz davanje mišljenja i predloga za obezbeđivanje zdravih i sigurnih radnih mjesta, a zaposleni će biti podsticani da shvate neophodnost saradnje s menadžmentom, radi preuzimanja pravih mjera i smanjenja rizika, odnosno izvora opasnosti, koji mogu dovesti do povreda, odnosno profesionalnih oboljenja.

Udruženje zaštite na radu Crne Gore Udruženje zaštite na radu Crne Gore
UZNR

Udruženje zaštite na radu Crne Gore je organizacija lica (stručnjaka) obrazovana radi razvijanja aktivnosti na unapređivanju zaštite na radu i poboljšanja uslova rada i radne sredine.

Kontakt

Email:
info@uznr.me 
Telefon:  
+382 67 412 900
+382 20 671 340
Radno vrijeme:
pon - pet  8:00 - 16:00

Adresa

4. jul 109/3
81000 Podgorica
Crna Gora

UZNR UZNR UZNR